• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Bulvių patiekalai visgi yra labai mėgiami mano šeimoje. Ir jeigu jau nutinka taip, kad kartais per daug tų bulvių prisiverdu, imu ir kitą dieną jas perkonstruoju į kokį nors kitą patiekalą. Šiandien valgėme keptus bulvių paplotėlius su varške“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.

„Bulvių patiekalai visgi yra labai mėgiami mano šeimoje. Ir jeigu jau nutinka taip, kad kartais per daug tų bulvių prisiverdu, imu ir kitą dieną jas perkonstruoju į kokį nors kitą patiekalą. Šiandien valgėme keptus bulvių paplotėlius su varške“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.

REKLAMA

Porcijos 2. Užtruksite apie 20 min.

  • 400 g virtų bulvių;
  • 4 v. š. varškės;
  • 1 kiaušinis;
  • 3 v. š. miltų;
  • Žiupsnis druskos;
  • Žiupsnis juodųjų pipirų;
  • Šlakelis aliejaus, kepimui.

Padažui:

  • 1 v. š. sviesto;
  • 2 v. š. grietinės;
  • Žiupsnis druskos;
  • Žiupsnis muskato;
  • 1 v. š. krapų smulkintų.

Bulves sumalame. Į dubenį mušame kiaušinį, dedame varškę, miltus, beriame druskos ir pipirų. Gerai išmaišome. 

Keptuvėje įkaitiname aliejų. Drėgnomis rankomis formuojame paplotėlius. Kepame ant silpnos kaitros, uždengę dangčiu,  kol paplotėliai iškeps ir apskrus.

Kitoje keptuvėje ištirpiname sviestą. Sudedame grietinę, pagardiname druska ir muskato riešutu. Iškepusius paplotėlius apliejame padažu, pabarstome krapais. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų